Museum MORE

Hoofdstraat 28
7213 CW  Gorssel
(0575) 760 300
www.museummore.nl

Museumjaarkaart:
Geldig

Openingstijden:
dinsdag t/m zondag van 10.00 tot 17.00 uur.

Museum MORE

Wauw! Het gebeurt niet vaak dat een gloednieuw museum met topkunst opgericht wordt. Maar in Gorssel heeft het grootste museum voor Nederlands Modern Realisme zijn deuren geopend. Meer dan 200 werken van toonaangevende Nederlandse realisten van de afgelopen 100 jaar zijn te zien, zoals Charley Toorop, Carel Willink, Jan Mankes en Pyke Koch.

De collectie is verworven door Hans Melchers met de bedoeling om topwerken van Nederlandse Modern Realistische kunstenaars van de afgelopen 100 jaar bijeen te houden en toegankelijk te maken voor een breed publiek. De kunstenaars uit de collectie van Museum MORE blinken uit in technische perfectie, grote ambachtelijkheid en een scherpe kijk op de werkelijkheid. Hun werk kan mysterieus zijn, nietsontziend of juist een blik werpen op een werkelijkheid die niet van deze wereld lijkt.

MORE biedt méér, een museumwinkel, een eigen café en fietsers kunnen gebruik maken van oplaadpunten voor e-bikes. Binnenin het museum is WiFi en zijn er oplaadpunten voor smartphones en tablets.

 

vorigevolgende