Direct online de Fietskaart Achterhoek bestellen?

 

Fietsen in Lochem, fietsknooppunten Achterhoek

De ochtend gloort tussen de bomen van het coulisselandschap. De nevel op de weilanden lost langzaam op. De zon komt langzaam op en lost de nevel op. Het suizen van de wielen, de mannen praten over koetjes en kalfjes. Over 60 kilometer lonkt koffie met appelgebak. Zondagmorgen, fietsen in Lochem.

Voor fietsers biedt de Achterhoek een ongekend netwerk van fietsknooppunten en fietsroutes. Groen omzoomde weilanden, laanbomen en bos. Een continue afwisseling met karakteristieke boerderijen en landhuizen. Rustieke buurtschappen, echte dorpen en trotse stadjes liggen op fietsafstand van elkaar. Een kleinschalig landschap waar de schoonheid, ruimte en rust je aangenaam verrassen.

En toch of juist een productief landschap met vooruitstrevende landbouwbedrijven en innovatieve maakindustrie. Veelal familiebedrijven of coöperaties die vanuit de Achterhoek de wereldmarkt bedienen. Een landschap waar de reiziger zich welkom weet en naoberschap (nabuurschap) nog gewoon is. Fietsen in Lochem combineert de beleving van een afwisselend, rustiek landschap. Wat gepaard gaat met een bijzondere ontmoetingen en de gastvrijheid van de Achterhoek.

Fietsen in Lochem wordt je gemakkelijk gemaakt met de vele fietsknooppunt borden langs paden en wegen. Bij VVV Lochem, de VVV infopunten en via deze website is de Fietskaart van de Achterhoek verkrijgbaar. Er is tal van natuur- en erfgoedroutes beschikbaar. Lees er meer over op deze website.

Voorbeelden van mooie routes, fietsen in Lochem:

 Laren – Rondje Dortherbeek

Je fietst op en rond de oevers van de Dortherbeek, de Bolksbeek en de Schipbeek. Het stromende, soms kabbelende water brengt zelfs de meest gestreste gemoederen tot rust.

Barchem – Prinsheerlijk genieten!

Je vertrekt vanaf de voet van de Lochemse Berg en fietst dwars door de natuur langs het rijke leven van weleer.

Almen – Achterhoekse gastvrijheid en Staring

Vanaf het Lommerrijke dorpsplein in Almen kun je de omgeving in alle rust verkennen. Het meanderende landschap van de Berkel, de natuur van landgoed De Velhorst. Een bezoek aan de Staringkoepel via het zelf te bedienen trekpontje en bewonder de Baileybrug over het Twentekanaal.