Bestuur LOV

Jaap Matthijssen voorzitter@lovlochem.nl
Bart van Alten penningmeester@lovlochem.nl
Martijn Lans secretaris@lovlochem.nl

Supportadres LOV


support@lovlochem.nl

Straathoofden LOV

Molenstraat, Jitka – Tante Pos

Bierstraat, Leonie – Bruna

Smeestraat, Gerianne – Oopz

Grote Markt, Willeke – Huiskes Mode

Walderstraat, Theo – Beumer Schoenmode

Nieuwstad & Albert Hahnweg, Erica – Figaro Haarsalon

Lochemse Ondernemers Vereniging (LOV)

Wat doet de LOV?

De LOV is dé ondernemersvereniging voor het MKB in Stad lochem. De LOV verbindt en behartigt de belangen van winkeliers, horeca, R&T-ondernemers, zakelijke dienstverlening en ambachtelijke bedrijven. Daarbij richt de LOV zich vooral op het centrum van Lochem. Bovenal ziet de LOV het belang van een levendige en trotse binnenstad. Onze binnenstad is uniek in de Achterhoek door de smalle straten met centraal de marktpleinen. Daarbij zorgen de historische gebouwen en het vele groen voor een aangename sfeer en beleving. De plek om in Lochem aangenaam te wonen, werken, verblijven, recreëren en ondernemen. Landstad Lochem is compact, persoonlijk, gastvrij en ondernemend.

De LOV staat voor samenwerken. Ondernemers met elkaar en met andere initiatieven. Omdat wij er samen voor zorgen dat Stad Lochem voor de inwoners en bezoekers aantrekkelijk en gezellig blijft. De LOV werkt aan het ondernemersklimaat, zodat jij als ondernemer succesvol kunt zijn. Bij de Lochemse Ondernemersvereniging (LOV) kun je leren van andere ondernemers. Je kunt bij elkaar terecht, bijvoorbeeld als het gaat om eigentijdse formules, e-commerce, social media, huisvesting, personeelszaken en veiligheid.

Activiteiten en evenementen in Lochem

Regelmatig organiseren ondernemers met elkaar activiteiten, zoals een verwen-event voor klanten. Daarnaast initieert en organiseert de LOV evenementen. Nieuw is de Landstad Lochem Fair die op 26 mei en 15 september 2018 is gehouden. Een hoogwaardige markt met streekproducten, kunst, muziek, literatuur en activiteiten voor kinderen. Daarnaast wordt samengewerkt met andere organisaties. Speciaal voor Lochem zijn bijvoorbeeld: Lochemse Keidagen, Staf & Mijterweekend, Blues rond de kerk, Wijnfestival, Winterwonderland, Gudula Cultureel, Bachconcerten en de Beiaard. Elke woensdag speelt het klokkenspel tijdens de weekmarkt. Uniek zijn ook de Lochemse Schouwburg, Janstheater en Stadshuus.

Behartigen belang LOV-leden en samenwerken

Om de belangen van de ondernemers te behartigen onderhoudt de Lochemse Ondernemersvereniging een goede relatie met de gemeente. Omdat een toekomstbestendig centrum meer belangen raakt en daadkracht nodig is, neemt de LOV actief deel aan de stuurgroep Landstad Lochem. Een initiatief van Lochem 3.0, LOV, Vastgoedbelang en de gemeente Lochem. Aan de hand van een concreet 10 puntenplan wordt gewerkt aan de korte en langere termijn. In het bijzonder aan de kwaliteiten van Lochem nu en in de toekomst. Met name gaat over de gewenste beleving, ondernemerschap, straataankleding, marketing, bereikbaarheid, parkeren, leegstand, onderhoud en de inrichting van de openbare ruimte. Daarbij hebben de betrokken partijen ieder een eigen rol. Speciaal wordt bij alle onderwerpen aandacht gegeven aan draagvlak en financiering.

Reclamebelasting voor het centrum

De LOV telt ongeveer 90 leden. Omdat er in het centrum circa 160 ondernemers en andere organisaties actief zijn, voert de gemeente dit jaar op verzoek van de LOV een reclamebelasting voor het centrum in. Zodat alle bedrijven en instellingen met reclame aan de openbare weg gaan bijdragen aan een gemeenschappelijk fonds. Tribuut int de belasting. Vervolgens is de LOV verantwoordelijk voor de goede besteding. Daarvoor zijn alle ondernemers in het centrum zijn uitgenodigd om suggesties te doen. De leden van de LOV beslissen uiteindelijk tijdens de Algemene Ledenvergadering (ALV). Dit jaar en in 2019 wordt voorrang gegeven aan nieuwe sfeerverlichting, zomermuziek, de Landstad Lochem Fair en meer beleving tijdens de wintermaanden.

Lid worden?

Geweldig dat je je bij ons wilt aansluiten. Lekker zelfstandig ondernemen en daarnaast gaan we samen invulling geven aan Landstad Lochem. Het lidmaatschap kost € 150,- per jaar excl. BTW. Vragen en suggesties kun je mailen aan support@lovlochem.nl. Je kunt natuurlijk ook binnenlopen bij één van de straathoofden of een lid van het bestuur. Schrijf je vandaag nog in: inschrijfformulier 

Evenementenkalender Lochem

Er is weer genoeg te beleven in Lochem dit jaar. Dit is de actuele agenda