Landstad Lochem

Als je Landstad Lochem binnenkomt, vallen twee dingen op: de spontane begroetingen van de ‘locals’ en de prachtige historische straatnamen als ’t Ei, de Bierstraat of de Brouwhuissteeg. De stadsrechten dateren al sinds 1233 maar nog steeds heerst er de gemoedelijke sfeer van een dorp. Op de markt herinneren de hobbelige keien aan de tijd toen boeren in de stad mochten wonen in ruil om veldkeien mee te slepen om een straat te maken. De stad is kenmerkend aan de smalle middeleeuwse straatjes. Gezellige terrassen nodigen uit tot lange zomeravonden en mooie ontmoetingen met eigenzinnige bewoners.

Lochem heeft veel natuur en is rijk aan geschiedenis. Aan monumenten en religieuze gebouwen is geen gebrek. Wist je trouwens dat de inwoners van Lochem ook wel Koolhazen genoemd worden? Lochem had vroeger last van een hazenplaag!

We zijn goed bereikbaar via de snelweg, namelijk de N332, N346 en de N312 zijn aangesloten op Lochem. Wanneer je geen eigen vervoer hebt, zijn we bereikbaar via het openbaar vervoer. We beschikken over een treinstation en over een buslijn!

Meer over onze bereikbaarheid, verwijzen we je graag door naar onze bereikbaarheid pagina!

Naar de overzichtspagina landstad Lochem. >>