Landstad Lochem ontdekken

Landstad Lochem ontdekken. Wij nodigen jou van harte uit om de binnenstad van Lochem te ontdekken. Landstad Lochem brengt op eigentijdse wijze de oorspronkelijke binnenstad tot leven.  Het rustieke karakter van de Achterhoek gaat er samen met een concentratie van activiteiten. Je proeft de sfeer van de geborgenheid van het middeleeuwse stratenpatroon met lommerrijk groen en de kleinschalige bebouwing. Tal van historische panden en oorspronkelijke elementen zijn in de binnenstad te vinden. Omdat het Historisch Genootschap Lochem, Laren, Barchem ervoor heeft gezorgd, dat je het rijke verleden van Lochem kunt beleven, kun je Landstad Lochem met recht de verhalenstad van de Achterhoek noemen.

Stadsrechten sinds 1233

In 1233 verleende Graaf Otto II aan Lochem stadsrechten. De bewoners waren er vroeg bij. De beslissing zal destijds niet over één nacht ijs zijn gegaan. Stadsrechten betekende in die tijd dat de plaats verdedigingswerken mocht aanleggen en vooral dat de inwoners meer vrijheden genoten. Eigen recht spreken, was zo’n vrijheid. Het op je eigen manier willen doen, zit in de cultuur. Vrijheid van denken en menselijke creativiteit zorgen door de eeuwen heen voor vernieuwing. Tot op de dag van vandaag kun je je verwonderen over de vindingrijkheid van inwoners en ondernemers in Lochem.

Gastvrijheid genieten in Lochem

In Landstad Lochem ervaar je de persoonlijke hand van de ondernemers. Er is nog tijd voor een praatje. In de winkels en op het terras merk je dat er oprecht aandacht voor je is. Voor de kleine stad is gastvrijheid vanzelfsprekend en staat hoog in het vaandel.

Landstad Lochem ontdekken via een stadswandeling

Voor de liefhebbers heeft de VVV Lochem tal van wandel- en fietsroutes op de plank. Ook kun je Landstad Lochem ontdekken via een stadswandeling met een gids.

Naast leuke winkels en speciaalzaken, vind je in Lochem een ruime keuze aan restaurants. Er is een ruime keuze aan kunst en cultuur, bekijk bijvoorbeeld het programma van de Schouwburg. Een concentratie van culturele activiteiten vind je in het Stadshuus. Met regelmaat is er een programma in de Gudulakerk. Stad Lochem heeft ook een roemrijk openluchttheater. Bekend van de popconcerten in de zeventiger jaren en Normaal maakte er z’n debuut. Zorg daarom dat je op de hoogte blijft via de agenda eigenzinniglochem.nl of via de culturele agenda Lochem.

Welkom in Landstad Lochem