Landstad Lochem

In Landstad Lochem kun je de sfeer van de oorspronkelijke stad proeven. Stad Lochem heeft een bruisend centrum waar je terecht kunt voor je dagelijkse boodschappen, speciaalzaken, mode, horeca, markten, kunst & cultuur, persoonlijke verzorging en zorg. Een veelheid aan functies voor bewoners en passanten. Zo is het door de eeuwen heen tot op de dag van vandaag.

In Landstad Lochem ervaar je de geborgenheid van het middeleeuwse stratenpatroon met centraal de marktpleinen rond St. Gudulakerk en het vele groen. Het monumentale stadhuis is kenmerkend voor Lochem. Trots met een menselijke maat. De familiewapens verbinden het gebouw en de stad met de omliggende landgoederen en kastelen. Stadsrechten in 1233 betekende meer vrijheden en rechten voor de inwoners. Vrijheid om het op een eigen manier te doen, waar de kleine stad door de eeuwen heen telkens weer moest strijden. Maar ook stad die de waarde van recreatie & toerisme al vroeg in de gaten had. Al in 1880 genoten welgestelde inwoners uit Deventer van het uitzicht op de Lochemse Berg.

Laat je verrassen tijdens een bezoek aan de binnenstad van Lochem. Gastvrijheid, persoonlijke aandacht en tijd voor een deskundig advies of een praatje vinden we nog gewoon. Winkelen, een terrasje pakken of cultuur genieten in de Schouwburg, St. Gudulakerk, Stadshuus of tijdens een evenement. Landstad Lochem, uw Quality Time.

>> Terug naar het overzicht