Schouwburg Lochem

Oosterwal 22
7241 AR Lochem
0573-250051
info@schouwburglochem.nl
www.schouwburglochem.nl

Tijd: 20:00 uur
Prijs: € 27,50

12/12/2018

Kiev Ballet | De Notenkraker

Kiev Ballet | De Notenkraker in de Schouwburg van Lochem

Kiev Ballet met De Notenkraker. Een betoverend ballet en internationale topvoorstelling voor alle leeftijden in twee bedrijven.

In het beroemde verhaal van Hoffmann mijmert het meisje Klara over liefde en geluk, en over haar lievelingspop De Notenkraker. Haar ouders, meneer en mevrouw Stahlbaum, veranderen na twaalven in de Muizenkoning en de Muizenkoningin. Radu Poklitaru’s Notenkraker; een klassiek sprookjesballet gerestyled. De persoonlijke stijl van choreograferen van Radu Poklitaru kenmerkt zich door een mengeling van vele, zowel klassieke als moderne, dansstijlen. Verder heeft hij ‘De Notenkraker’ vooral een sprookje willen laten zijn; alles blijkt anders dan op het eerste gezicht lijkt.

Het Kiev Ballet of Kiev Modern Ballet werd in 2006 opgericht door de multi-prijzen winnende choreograaf Radu Poklitaru. Internationaal wordt het gezelschap gewaardeerd voor haar originele, verrassende en uitgesproken moderne, met gevoel voor humor gemaakte choreografieën, geweldige dansers en meeslepende theatraliteit. Overal houden jong en oud van dit jonge gezelschap blijkens staande ovaties en lovende kritieken. Poklitaru is een van de grootste moderne choreografen buiten West-Europa die laat zien dat er naast perfecte klassiekers ook hoogwaardige moderne dans bestaat van internationale klasse in steden als Kiev.

Muziek: Pjotr Iljitsch Tsjaikovsky (1892)
Choreografie, libretto en regie: Radu Poklitaru
Decor: Andrey Zlobin
Kostuums: Anna Ipatyeva
Lichtontwerp: Elena Anthokina

Tickets zijn te koop via de schouwburg: www.schouwburglochem.nl