Ingelijfdst – De kracht van de natuur

Stadshuus
Markt 3, Lochem

www.stadshuuslochem.nl

Openingstijden exposities
Maandag: 9:30 uur – 14:30 uur
Dinsdag: 13:00 uur – 17:00 uur
Woensdag: 9:30 uur – 17:00 uur
Donderdag: 13:00 uur – 17:00 uur
Vrijdag: 9:30 uur – 12:00 uur
Zaterdag: 13:30 uur – 16:00 uur

t/m 30/03/2018

Ingelij(fd)st – De kracht van de natuur

In ‘Het Stadshuus’ te Lochem exposeert beeldend kunstenaar Cynthia van Unen, van 3 februari tot en met 30 maart, werk onder de titel Ingelijfdst – De kracht van de natuur.
De werken zijn opgedragen aan de onschuld en de kwetsbaarheid. Cynthia van Unen brengt met haar serie ‘War horse’, een ode aan de paarden, die als werktuig in oorlogen zijn ingezet. De expositie wordt officieel geopend door Wouter Derksen, conservator van ‘de Zutphense Kunstcollectie’, Museum Achterhoekse Schilderkunst MAS te Vorden.
Cynthia van Unen is een autodidactisch kunstenaar, maar haar opleiding als Mesoloog/Psychosociaal Therapeut Beeldend legden een degelijke basis voor haar werk, inclusief de diverse technieken en materialen dat zij toepast. Deze expositie is haar saluut aan de miljoenen omgekomen onschuldigen, mensen en dieren, die in de diverse oorlogen zijn/worden ingezet, maar -in bredere zin- ook dagelijks meedraaien in de mallemolen van onze maatschappij.
Het gedicht  ‘War horse’ van Steven Cooke was de trigger voor een reeks doorvoelde schilderijen, waarin het paard symbool staat voor alle slachtoffers. Immers: ’When nobel creatures such as these are forced to become beasts of burden, the world has gone mad.’ Een zinsnede van ‘War Horse’-schrijver Michael Morpurgo, die haar uit het hart is gegrepen. Een glimlach opwekkend onderdeel van Cynthia’s tentoonstelling is gewijd aan haar kipjes: ‘De Pikorde’. Zentangle pluimvee zonder legbatterij.
Naast het ere saluut aan de ‘war-horses’ in onze samenleving, omvat de expositie een doorsnede van de diverse technieken die Cynthia beheerst. Kleurrijk werk dat haar gevoel van vrijheid, en eenheid met de natuur onderstreept.

vorigevolgende