Zwembad de Berkel
Berkelweg 7
7218 AS Almen
(0575) 43 15 00
zwembad@zwembaddeberkel.nl
www.zwembaddeberkel.nl

Zwembad de Boskoele
Lindeboomweg 6A
7213 LS Gorssel
(0575) 49 14 29
zwembad@zwembaddeboskoele.nl
www.zwembaddeboskoele.nl

Zwembaden Almen en Gorssel openen op zaterdag 6 mei

Langzaam kruipt de buitentemperatuur omhoog. Reden genoeg voor de buitenzwembaden in Almen en Gorssel om te openen voor alle fanatieke zwemfans in de regio. Zwembad en kanocentrum De Berkel in Almen opent op zaterdag 6 mei om 11.00 uur de deuren. Een uur later, om 12.00 uur, worden de openingshandelingen in zwembad De Boskoele in Gorssel verricht. Beiden baden garanderen altijd een minimale watertemperatuur van 23 graden Celsius.

Op beide zwembaden werd er in het voorjaar groot onderhoud gepleegd. In Gorssel is de bodem van het recreatiebad voorzien van een nieuwe coating, is de grasmat flink onder handen genomen en werd op de vrijwilligersdag een hoop andere werkzaamheden aangepakt.

In Almen zijn een drietal nieuwe trekkershutten geplaatst, zijn extra kano’s toegevoegd voor verhuur en werden beide bassins geheel gecoat waardoor het bad weer een frisse, blauwe uitstraling heeft gekregen.

Kano-openingskorting Almen
In de wetenschap dat het weer nog wisselvallig is, zijn de kano’s en waterfietsen in Almen op zaterdag 6 mei met 50% korting verkrijgbaar. Mochten bezoekers het nog te fris vinden voor een duik dan is er een prima droog alternatief door niet in- maar op het water plezier te maken: de kano. Tevens vaart de Berkelzomp op 6 mei om 14.00 uur tegen gereduceerd tarief.

Triathlon in Gorssel
In zwembad De Boskoele wordt het eerste weekend direct de Triathlon Gorssel georganiseerd.  Meer dan 100 deelnemers gaan op zondag 7 mei van start om 9.30 uur. De inschrijving is reeds gesloten maar bezoekers zijn van harte welkom om de deelnemers aan te moedigen langs de kant van het zwembad.