Grote of St.- Gudulakerk

Markt 1
Lochem
www.gudula.nu

Openingstijden: van 11 juli tot 12 augustus
dinsdag tot en met vrijdag 13.00 – 16.00 uur & zaterdag 11.00 – 15.00 uur

Toegang: gratis
Informatie en boekje: Boekhandel Lovink, Markt 18 te Lochem

11/07/2017

Zomertentoonstelling ‘Landinwaarts’

De zomertentoonstelling van de Stichting Dag Lochem is dit jaar geheel gewijd aan het werk van Ina Wolters. Onder de titel ‘Landinwaarts’ exposeert ze van 11 juli tot 12 augustus in de Grote of Gudulakerk schilderijen en tekeningen.

Ina Wolters woont in Klein Dochteren, in het buitengebied van Lochem. Deze landelijke omgeving is duidelijk een inspiratiebron voor haar: “Het is hier ongelooflijk mooi”. Ze schildert verstilde beelden: landschappelijke schilderijen zonder mensen, dieren of dingen. Haar grote, met een grove toets geschilderd werk verwijst naar bestaande landschappen. Toch is ze geen echte landschapsschilder. Door haar manier van kijken en de geheel eigen manier van weergeven zijn het schilderijen die balanceren tussen figuratie en abstractie. Naast grote werken maakt ze ook kleine, subtiele schilderijen, vaak in series. Verder ook tekeningen en schetsen. Op de tentoonstelling ziet u hiervan een ruime keuze.

Zaterdag 8 juli om 15.00 uur wordt de tentoonstelling geopend door Wim van der Beek, schrijver, kunstrecensent en onafhankelijk curator hedendaagse kunst. Jeroen den Herder, cello en Rien Wulffraat, piano spelen Spiegel im Spiegel van Arvo Pärt. Tevens wordt

een boekje over het werk van Ina Wolters gepresenteerd. Deze uitgave draagt eveneens de titel Landinwaarts (uitgeverij Het Huis met de Drie Gedichten).

Deze expositie is mogelijk door de steun van de Gemeente Lochem, Stichting Lochems Steunfonds en Fonds 1819.

vorigevolgende